Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi iş yerleri için bir bilgilendirme yaptı. KTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, yeme içme yerleri gibi işletmelerde uyulması gereken kurallara yer verildi.
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde; "
Yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerlerine yönelik olarak;
1- Aynı masada 2 kişiden fazla oturuma müsaade edilmemesine,
2- İşyerlerinin açık ve kapalı alanları için ayrı ayrı olacak şekilde mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) ve %50 kapasite sınırlamasına uyulmasına,
3- Oturma düzeni planının hazırlanıp müşterinin görebileceği şekilde asılmasına,
4- HES Kodu sorgulamasının yapılmasına ve diğer salgınla mücadele tedbirlerine uyulması (maske, dezenfektan vb.) husularında dikkatli olmaları ve yapılacak denetimlerde bu konulara azami dikkat edileceği önemle duyurulur."
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde; "
Yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerlerine yönelik olarak;
1- Aynı masada 2 kişiden fazla oturuma müsaade edilmemesine,
2- İşyerlerinin açık ve kapalı alanları için ayrı ayrı olacak şekilde mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) ve %50 kapasite sınırlamasına uyulmasına,
3- Oturma düzeni planının hazırlanıp müşterinin görebileceği şekilde asılmasına,
4- HES Kodu sorgulamasının yapılmasına ve diğer salgınla mücadele tedbirlerine uyulması (maske, dezenfektan vb.) husularında dikkatli olmaları ve yapılacak denetimlerde bu konulara azami dikkat edileceği önemle duyurulur."